Stor guide: Sådan finder du den bedste fitness måltidskasse

Hvis du vil have en sund livsstil, men har svært ved at finde tiden til at lave mad fra bunden, så kan en fitness måltidskasse være løsningen for dig.

En tur i fitnesscenteret et par gange om ugen kan ikke stå alene, hvis du vil se markant udvikling. En stor del af dine resultater bliver skabt i køkkenet – og det er ganske let med en fitness måltidskasse.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du vælger den måltidskasse, der understøtter dine fitness-mål.

Hvad er en fitness måltidskasse?

Vi betegner en fitness måltidskasse, som en kasse med mad, der kan hjælpe dig med at booste de resultater, du arbejder på at nå i fitnesscenteret. Det vil sige, at det er fitness kasser med mad, der eksempelvis kan indeholde proteinrige retter, kaloriefattige retter eller kalorierige retter – det handler alt sammen om, hvad dine mål er.

Forskellige typer af fitness måltidskasser

Her kan du blive klogere på, hvilke typer fitness måltidskasser der findes. Under hvert punkt kan du også læse, om denne kasse understøtter dine fitness-mål.

Kaloriefattig måltidskasse

En kaloriefattig måltidskasse indeholder lækre og smagfulde råvarer, der kan sammensættes til retter, der har et lavt kalorieindhold. Disse vil ofte være fyldt med magert kød, lækre grøntsager og fuldkornsprodukter.

Du kan vælge en kaloriefattig fitness måltidskasse, hvis det primære mål med din træning er at tabe vægt eller at forbrænde fedt. Disse mål kræver, at du er i et kalorieunderskud, hvilket vil sige, at du indtager færre kalorier, end dit ligevægtsindtag kræver.

Du kan arbejde lige så hårdt, du vil, i fitnesscenteret. Men hvis din kost ikke understøtter dit mål om at tabe vægt eller fedt, vil du opleve en meget langsom udvikling. I værste fald vil du slet ikke opleve nogen fremgang mod de resultater, du drømmer om.

Proteinrig måltidskasse

En proteinrig fitness måltidskasse vil ofte bestå af magert kød, fisk, bælgfrugter, grøntsager og lignende. Herudover er nogle proteinkasser fri for madvarer med et højt indhold af kulhydrater. Det kan være madvarer som ris og pasta.

Hvis du gerne vil øge din muskelmasse eller beholde mest mulig muskelmasse under et vægttab, kan du gå efter en proteinrig fitness måltidskasse. Alt efter hvad dit mål er, kan du finde proteinkasser med minimalt eller normalt indhold af kulhydrater.

Lav din egen måltidskasse

Hvis du ønsker at skabe en måltidskasse, der er skræddersyet til dine smagsløg og fitness-mål, er det også en mulighed. Det giver dig en større frihed til at nå dine individuelle mål samtidig med, at det sikrer, at du kun modtager madvarer, du godt kan lide at arbejde med.

Når du laver din egen fitness måltidskasse, kan du også vælge en kalorierig måltidskasse, hvilket der ikke er det store udbud af. Det er en fordel for dig, der gerne vil være i kalorieoverskud og samtidig have en god mængde protein i din kost.

Kombineret med effektiv styrketræning vil en måltidskasse med et højt kalorie- og proteinindhold give dig de mest optimale forudsætninger for at nå dine mål om at øge styrke og muskelmasse.

Sådan kan du få fitness mad leveret

Hvis du gerne vil have fitness mad til døren, kan du sagtens få det. Hos de fleste forhandlere vil du modtage din fitness måltidskasse efter få dage, og den vil blive stillet foran din hoveddør, hvis du ikke er hjemme.

Det betyder, at du kan få en fitness mad levering, selvom du har en travl og presset hverdag, der er fyldt med både træning, arbejde og familieliv.

I forbindelse med din bestilling vælger du blot, hvornår og hvor ofte kassen skal leveres. På den måde kan du planlægge levering af fitness måltidskasser på de tidspunkter, der passer dig bedst.

Hvad er fordelene ved fitness måltidskasser?

Der er flere fordele ved at bestille en sund måltidskasse. Her fremhæver vi tre af de største fordele, som mange nyder godt af efter bestilling.

#1 – du sparer tid

Først og fremmest vil du opleve, at du sparer tid – og det er ikke kun i køkkenet. Når du får leveret en måltidskasse, sparer du tid, da du ikke selv skal skrive en indkøbsseddel og bruge tid og energi på at brainstorme forskellige retter.

Herudover sparer du naturligvis tid, fordi det er hurtigere at bestille en måltidskasse på nettet, end det er at vade rundt i Bilka for at finde alt på dosmersedlen.

#2 – du bliver klogere på dine madvaner

Den anden fordel er, at du giver dig selv en gylden mulighed for at prøve nye ting – helt nye råvarer, du aldrig selv ville købe.

Det kan godt være, at du en gang imellem oplever, at du får leveret en grøntsag eller et stykke fisk, du ikke lige frem elsker – men så ved du det. Den store fordel er, at du bliver klogere på dine egne madvaner og derfor udvider din kulinariske horisont.

#3 – du får en sund og varieret kost

Sidst, men slet ikke mindst, får du leveret en sund og varieret kost, der kan hjælpe dig med at opnå de mål, du arbejder benhårdt for hver dag, hver uge og hver måned. Hvis du finder den helt rigtige måltidskasse, vil du opleve, at du booster dine resultater og får yderligere overskud i hverdagen.

Tager det lang tid at tilberede mad fra en måltidskasse?

Du kan selv være med til at bestemme, hvor lang tid det tager at tilberede maden fra en måltidskasse – og nej, vi snakker ikke om, hvor hurtig du er til at snitte et løg eller skrælle en kartoffel.

Mange forhandlere giver dig mulighed for at vælge hurtige hverdagsretter, du kan bikse sammen på under 30 minutter. På den måde kan du få leveret en måltidskasse, som er perfekt til den travle hverdagsaften, hvor du både skal have tid til familie, træning og afslapning.

Hvordan adskiller fitness kasser med mad sig fra andre måltidskasser?

For at være helt ærlig behøver der ikke at være den store forskel, men det kan der være. En helt almindelige måltidskasse vil ofte indeholde gode råvarer, som understøtter en generel sund livsstil.

En fitness måltidskasse kan derimod hjælpe dig med at understøtte nogle mere specifikke mål.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Her besvarer vi nogle af de mest stillede spørgsmål om fitness måltidskasser.

Hvad indeholder en fitness måltidskasse?

En fitness måltidskasse kan både indeholder retter til dig, der vil tabe dig og til dig, som gerne vil øge din muskelmasse og styrke. De vil altid indeholde sunde og nærende råvarer, der understøtter din sunde livsstil.

Hvad koster fitness kasser med mad?

Alle måltidskasser varierer i pris, og det er derfor svært at give et klart svar på prisen. Du kan dog selv være med til at påvirke prisen alt efter, hvad du vælger. Nogle af de billigste måltidskasser koster helt ned til omkring 30 kroner pr. portion.

Kan jeg få en fitness måltidskasse leveret?

Du kan let få måltidskasser leveret til døren, så du sparer tid. Du vælger selv, hvornår den skal leveres, og hvor mange dage du gerne vil have mad til.